Tom Yam

Thaise garnalensoep

Tom Yam, Thaise garnalensoep

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 stengel citroengras, sereh
  • 3 theel. laos of 3 cm verse galangawortel
  • 2 blaadjes vers limoenblad, jeruk purut
  • 2 theel. geraspte citroenschil
  • 1 theel. aambal oelek
  • 1 theel. wokolie
  • 1 theel. suiker
  • ½ theel. vissaus
  • 6 grote ongekookte gepelde gamba's
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen

Breng 60 cl water met het bouillonblokje aan de kook.
Snijd het onderste gedeelte van de citroengras in de lengte middendoor en kneus ze.
Voeg de gekneusde citroengras aan de bouillon toe.
Snijd de laoswortel in plakjes en scheur de blaadjes limoenblad middendoor.
Voeg ze beide aan de bouillon toe.
Meng sambal met een theelepel wokolie en voeg deze samen met suiker, vissaus en geraspte citroenschil toe.
Laat de tom yam soep op laag vuur 18 à 20 minuten trekken.
Halveer de gamba's en roer ze door de soep.
Laat ze in 2 à 3 minuten gaar worden.
Garneer de soep met grof gesneden koriander en limoenpartjes.

Bron: Conimex

Terug