Thaise garnalen-groentesoep

Thaise garnalen-groentesoep

  • 2 bouillonblokjes, paddenstoel of groente
  • 3 cm verse kentjoer of gember
  • 4 sjalotten of 1 ui, gehakt
  • 1 eetl. trassi
  • 1 eetl. versgemalen zwarte peper
  • 2 eetl. gedroogde garnaaltjes
  • 2 eetl. Thaise vissaus
  • 200 g sugarsnaps
  • 200 g minima├»s of broccoli, in stukken
  • 150 g champignons, in plakken

Breng 1,2 liter water met de bouillonblokjes aan de kook.
Doe de kentjoer, sjalotjes, trassi, peper, gedroogde garnalen, vissaus en een beetje bouillon in de beker van de staafmixer en pureer glad.
Voeg bij de rest van de bouillon.
Doe de groenten erbij en laat zachtjes 3 minuten koken.

Bron: Onno Kleyn

Terug