Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Verhit in een grote pan de sesamolie en bak de cashewnoten gedurende 2 à 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Voeg de currypasta toe in de pan en roer gedurende 1 minuut, voeg de courgette, wortel, champignons en tomaten pasta toe en blijf roeren.
Giet de kokosmelk en 20 cl water, currypoeder, sojasaus en suiker toe.
Breng het langzaam aan de kook en laat het gedurende 10 minuten zacht doorkoken.
Doe de rijstnoedels in een grote hittebestendige kom en giet er kokend water overheen.
Laat 3 minuten staan en roer daarna voorzichtig met een vork en laat nog eens 5 minuten staan.
Voeg de taugé toe aan de groentemix, roer goed door en haal dan van het fornuis.
Laat de noedels uitlekken, verdeel ze over 2 kommen en giet hierover de groentemix met het vocht uit de pan.
Strooi de cashewnoten, bosuitjes en extra taugé in de kommen en serveer de Thaise rode curry noedels met een limoenpartje.
Tip
De kokossuiker in deze rode curry kun je ook vervangen door suiker.