Thaise curry met garnalen

Thaise curry met garnalen

  • 2 eetl. kokosolie
  • 1 bosje verse koriander
  • 2 eetl. Thaise groene currypasta
  • Oosterse roerbakgroenten
  • 20 cl creamed cocounut
  • sap en schil van 1 limoen
  • zout naar smaak
  • 300 g tijgergarnalen
  •  
    • erbij
  • basmatirijst
  • javachips

Hak de steeltjes van de koriander fijn.
Houd de blaadjes apart.
Verhit de kokosolie in een wok.
Bak daarin op hoog vuur de currypasta tot het begint te geuren.
Voeg dan de koriandersteeltjes toe, bak ze heel even mee.
Doe de roerbakgroenten erbij en schep door elkaar.
Draai het vuur laag en laat 5 minuten bakken, zodat alle smaken goed intrekken.
Voeg als laatste de garnalen toe.
Voeg de kokoscream toe, verwarm maar laat niet meer koken.
Schep dan snel limoensap en limoenschil erdoor.
Proef en voeg eventueel nog zout toe.

Bron: Ekoplaza

Terug