Thaise curry met biefstuk en peultjes uit de wok

Thaise curry met biefstuk en peultjes uit de wok

  • 400 g biefstuk, dunne, in reepjes
  • ½ eetl. currypasta, groene, Thaise
  • 3 eetl. olie

  • 1 middelgrote ui, in partjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 bakje minimaïs, á 125 g, in de lengte in vieren gesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 150 g peultjes

  • 20 cl kokosmelk

  • warme schaal


Roer in een kom de currypasta en 1 eetlepel olie door elkaar.
Schep de biefstukreepjes door het currymengsel.
Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak hierin de ui, knoflook en minimaïs ca. 2 minuten.
Voeg de paprika en peultjes aan het uienmengsel toe en roerbak deze ca. 3 minuten mee.
Schep de groenten uit de wok op een warme schaal.
Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak hierin de biefstukreepjes ca. 2 minuten.
Schep de biefstuk uit de wok op de groente.
Verwarm de kokosmelk in de wok en schenk deze over het roerbakgerecht.

Lekker met basmatirijst.

Wist u dat . . .
Snel dichtschroeien bij biefstuk erg belangrijk is. Zo behoudt het vlees de smaakvolle vleessappen!

Bron: Vlees.nl

Terug