Thaise curry met asperges

Thaise curry met asperges

  • 4 theel. koolzaadolie (zonnebloemolie, sesamolie)
  • 4 lente-uitjes
  • 1 kg asperges, wit, groen
  • 200 g wortelen
  • 200 g paprika's, rood
  • 10 citroenbladeren
  • 1 stokje citroengras
  • 1 blikje kokosmelk, 40 cl
  • 2 theel. groene Thaise kerriepasta
  • 1 à 2 theel. bruine suiker
  • 2 à 4 theel. vissaus (oester- en sojasaus), of zout
  • 1 limoen
  • 1 handvol korianderkruid

Snijd de bosuien in ringen, maak de asperges klaar (schil de witte asperges, slechts een derde van de groene), snijd ze diagonaal in 2 à 3 cm lange stukken.
Snijd wortelen diagonaal in plakjes, snijd paprika's in dobbelsteentjes.
Hak citroengras heel fijn, koriander wat grover.
Fruit de uien in olie, voeg witte aspergestukken toe (zonder de kop), voeg wortelen en paprika toe en roer het citroengras erdoor.
Giet de kokosmelk erin, roer er citroenbladeren en currypasta door,
Laat het 3 tot 5 minuten sudderen.
Voeg witte asperges en groene asperges (zonder kop) toe, laat nog 3 minuten sudderen, voeg de groene asperges toe.
Voeg rietsuiker en vissaus (of zout), een beetje limoensap en geraspte schil toe, eventueel op smaak brengen met de currypasta.
Doe de gehakte koriander eronder.
Serveer de aspergecurry met geurende rijst (basmati) en garneer met korianderblaadjes.

Bron: kraut &rüben

Terug