Thaise biefstuk met sugar snaps

Thaise biefstuk met sugar snaps

  • 500 g biefstuk, in dunne reepjes
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 40 cl kokosmelk
  • 20 groene aspergetips, in stukjes
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 grote sjalotten, gesnipperd
  • 1 limoen, rasp & sap
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten in stukjes
  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 2 eetl. shoyu
  • 4 theel. groene currypasta
  • handvol basilicumblaadjes

Meng de biefstukreepjes met de shoyu, limoenrasp, rode peper en knoflook en zet opzij.
Laat even marineren.
Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin de sjalot, aspergetips, sugar snaps en broccoli in ca. 5 minuten op hoog vuur.
Roer de kokosmelk, currypasta en limoensap door elkaar en voeg toe aan de wok.
Roer goed door en laat 2 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg eventueel wat water toe als de saus teveel indikt.
Verdeel de groentecurry over 4 borden en houd warm.
Doe de overgebleven olie in de pan en roerbak hierin de biefstuk 1 à 2 minuten totdat deze net gaar is.
Schep de basilicumblaadjes erdoor en serveer op de groenten.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug