Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Snijd voor de dressing de knoflook, gember en het uitje zo fijn mogelijk.
Bak dit in een klein beetje olie een minuutje of twee.
Knijp de limoenen boven het pannetje uit en voeg een scheut sojasaus en de suiker toe.
Roer dit mengsel goed door en laat het ongeveer 5 minuutjes zachtjes pruttelen en laat het daarna wat afkoelen.
Schil de mango’s en snijd het in stukjes.
Verwijder het steeltje en de pitjes van de rode peper en hak het pepertje fijn.
Halveer de komkommer door de lengte en schraap met een lepeltje het waterige gedeelte eruit en snijd in stukjes.
Schep de taugé , komkommer, rode peper en mango met de helft van de dressing door elkaar.
Verdeel de sla over de borden en schep hier wat van het mango-mengsel op.
Rooster de cashewnoten en laat deze afkoelen.
Bak de biefstuk met tips uit de blog van Jan Splinter en snij het na het rusten in dunne plakjes.
Serveer het vlees op de salade en voeg tot slot de nootjes en nog wat dressing toe.