Kai pad krapow

Thaise basilicumkip - I

Thaise basilicumkip

  • 3 à 4 eetl. olie
  • 3 Spaanse pepers, ontzadigd en in dunne plakken gesneden
  • 3 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden
  • 5 tenen knoflook, in plakken gesneden
  • 500 g gemalen kip
  • 2 theel. suiker of honing
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. vissaus
  • 8 cl kippenbouillon of water
  • 1 bosje basilicum

Bak in een wok op een hoog vuur met de olie de pepers, lente-uitjes, knoflook gedurende 1 à 2 minuten.
Voeg de gemalen kip toe en roerbak gedurende 2 minuten en schep de kip in kleine stukjes.
Voeg de suiker, sojasaus, en de vissaus toe.
Blus met de bouillon.
Omdat uw pan heel heet is, moet de vloeistof zeer snel worden afgekookt.
Voeg de basilicum toe, en roerbak nog even.

Serveer met rijst.

Bron: Sarah
Gepubliceerd door: The Woks of Life


Thaise basilicumkip - II

Thaise basilicumkip

  • 250 g kipfilet of kippendijen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. oestersaus
  • 1 eetl. sojasaus
 
  • 2 eetl. wokolie
  • 1 theel. vissaus
  • 1 bosje verse basilicum
  • 40 g pinda's

Snij de rode pepers klein en hak ze vervolgens fijn.
Knijp de teentjes knoflook uit en meng deze met de rode pepers.
Hak de basilicum fijn.
Snij de kip in reepjes.
Meng vervolgens de oestersaus, sojasaus en vissaus met elkaar en voeg dit bij de rode pepers en knoflook.
Verhit in een wok of koekenpan de wokolie en bak hierin de kip goudbruin en gaar.
Voeg het rode peper mengsel toe en roerbak het geheel nog kort.
Voeg als laatste de basilicum toe en verhit deze ook nog even kort mee.
Strooi de pinda's over de kip.
Serveer de kip met jasmijn rijst.

Bron: Conimex

Terug