Kai pad krapow

Thaise basilicumkip

Thaise basilicumkip

  • 3 à 4 eetl. olie
  • 3 Spaanse pepers, ontzadigd en in dunne plakken gesneden
  • 3 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden
  • 5 tenen knoflook, in plakken gesneden
  • 500 g gemalen kip
  • 2 theel. suiker of honing
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. vissaus
  • 8 cl kippenbouillon of water
  • 1 bosje basilicum

Bak in een wok op een hoog vuur met de olie de pepers, lente-uitjes, knoflook gedurende 1 à 2 minuten.
Voeg de gemalen kip toe en roerbak gedurende 2 minuten en schep de kip in kleine stukjes.
Voeg de suiker, sojasaus, en de vissaus toe.
Blus met de bouillon.
Omdat uw pan heel heet is, moet de vloeistof zeer snel worden afgekookt.
Voeg de basilicum toe, en roerbak nog even.

Serveer met rijst.

Bron: Sarah
Gepubliceerd door: The Woks of Life

Terug