Thais gebakken rijst met ei

Thais gebakken rijst met ei

voor 2 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 175 g zilvervliesrijst
  • 1 (rode) ui
  • 1 prei
  • ½ Spaanse peper
  • 100 g wortelen
  • 100 g peultjes
  • 1 kleine komkommer
  • azijn
  • 2 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • ketjap manis
  • 3 eieren
  • 6 takjes koriander

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de peper in stukjes, de wortels in schuine plakjes en halveer de peultjes.
Schaaf de komkommer in dunne plakken.
Maak er met wat fijngesneden prei, azijn en peper een salade van en zet even apart.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de ui.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de prei, de peper, de wortel en de peultjes toe en roerbak de groente enkele minuten.
Schuif de groente aan de kant en bak de gare rijst in de olie.
Schep de groente door de rijst en maak dit op smaak met wat kecap.
Schuif de rijst aan de kant en breek de eieren in het midden.
Roerbak de eieren gaar.
Was de koriander en knip het klein.
Strooi de koriander over het gerecht en geef de komkommersalade erbij.

Spaanse peper over?

Bron: Voedingscentrum

Terug