Telor kecap - I

Eieren in kecap

Telor kecap

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 6 of meer eieren
  • 2 à 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theel. trassi
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 theel. djahé
  • 1 eetl. (bruine) suiker
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 4 cl kecap manis

Kook de eieren in 8 à 10 minuten hard en pel ze.
Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn.
Fruit op middelmatig vuur even aan.
Voeg vervolgens de trassi, sambal oelek, djahé, tomatenpuree en bruine suiker toe.

Telor kecap

Meng alles even grondig.
Voeg nu de kecap manis toe en 10 cl water.
Voeg nu ook de eitjes toe.
Snijd ze eventueel eerst even doormidden.

Telor kecap

Laat het geheel met deksel op de pan minimaal 15 minuten pruttelen.
Maar langer mag ook.
Serveer met extra saus.

Bron: Smaakmenutie


Telor kecap - II

Telor kecap

  • 4 eieren
  • 3 eetl. kecap manis
  • 1 eetl. sojasaus, lichte, bijv. Kikkoman
  • 1 theel. tomatenpuree
 
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 steranijs

Kook de eieren hard, een minuut of 6.
Laat ze afkoelen en pel ze.
Snipper de ui en de knoflook en bak deze glazig.
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
Laat dit zachtjes even meebakken.
Voeg sambal, kecap, sojasaus, hele steranijs en wat limoenssap toe.
Roer het door elkaar.
Laat de saus kort koken en zet dan het vuur uit.
Doe de gepelde eieren in een schaaltje en schenk de saus er over.
Zet het apart totdat je gaat eten.

Bron: Jan Rijks

Terug