Telur bumbu Bali

Eieren in Balinese saus

Telur bumbu Bali

voor 6 à 8 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 8 eieren
  • 2 salam blad
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 rode peper
  • 1 (kleine) tomaat
  • 3 eetl. kecap manis
  • 1 eetl. gula Jawa, optioneel
  • 1 theel. djahé
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. trassi
  • zonnebloemolie

Kook 6 à 8 eieren in 8 à 10 minuten hard en pel ze.
Mix ondertussen de sjalotten, knoflooktenen, rode peper, tomaat, trassi, djahé en laos tot een fijne bumbu.
Je kan de gepelde eieren eerst enkele minuten goudbruin aanbakken in een laagje zonnebloem- (of arachide)olie.
Dit zorgt ervoor dat ze (extra) stevig blijven maar dit hoeft niet.
Fruit de bumbu in een scheutje zonnebloemolie enkele minuten aan.

Telor bumbu Bali
Telor bumbu Bali

Voeg de kecap manis toe, 10 cl water en eventueel gula Jawa.
Breng even tegen de kook.
Voeg nu de eieren toe en laat ze minimaal 15 minuten zachtjes pruttelen.
Af en toe even omscheppen.
Serveer als onderdeel van je rijsttafel met extra saus.

Bron: Smaakmenutie

Terug