Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Pel de eieren.
Wrijf uien samen met uitgeperste knoflook, sambal, tomatenpuree of maak van verse tomaten een puree, wat zout en suiker tot een vrij gladde pasta.
Bak de pasta 2 minuten onder voortdurend omscheppen en doorroeren.
Voeg dan de eieren toe en laat ze 1 minuut meebakken.
Schenk 30 cl kokend water erbij en schep alles goed om.
Laat het dan 2 minuten zachtjes pruttelen.
Neem de eieren uit de saus en halveer ze.
Schep de helft van de saus in een voorverwarmde ondiepe schaal en leg de eieren erin, met de bolle kant naar boven.
Schenk daarna de rest van de saus over de eieren.
Dien het zo warm mogelijk op.
Strooi er lente-uitjes overheen.
Magnetron
Kook de eieren.
Verwarm de olie in een magnetronschaal van 1 liter onafgedekt 1 minuten op 100%.
Schep de kruidenbrij erdoor en fruit het onafgedekt 2 à 3 minuten op 100%.
Doe het water erbij en verwarm alles onafgedekt 3 à 4 minuten op 100%.
Leg de gehalveerde eieren erin en verwarm alles onafgedekt 1 à 2 minuten op 70%.