Tartaar met een Thaise toets

Tartaar met een Thaise toets

voor 2 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 2 stengels citroengras
  • ½ teen knoflook
  • 2 cm gember, kleingesneden
  • 1 chili, in stukken
  • sap van 3 limoenen
  • 1 flinke theel. suiker
  • 2 eetl. nam pla
  • 3 eetl. kokosroom + nog wat
  • 1 eidooier
  • 1 rood uitje, in dunne flinters
  • 300 g versgedraaide tartaar
  • bosje munt, fijngesneden

Met citroengras omgaan is altijd weer lastig.
Ik doe het zo: snijd de stengel in de lengte doormidden.
Verwijder de harde kern.
Snijd wat maar enigszins zacht aanvoelt ongelofelijk fijn.
Doe het citroengras en alle andere ingrediënten behalve het vlees, ui en munt in het bakje van de staafmixer en draai tot puree.
Meng met een vork grondig door het vlees.
Nu komt het proeven.
Tartaar moet hoog op smaak zijn, dus geneer je niet als het om zuur, zout, pittig en zoet gaat.
Meng er pas op het laatst de munt door.
Garneren kan met gesneden chili, wat kokosroom en verse kruiden.
Erbij horen frieten, maar bij ontstentenis van een friteuse maakte ik hard gebakken aardappeltjes in de oven.

Bron: Onno Kleyn

Terug