Tajine van lam en aardappel met saffraan

Tajine van lam en aardappel met saffraan

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1½ kg lamsvlees, schouder, zonder vet en pezen
  • 1 plantaardige ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 30 g gember, vers
  • 10 g boter
  • 4 eetl. olijfolie
  • 60 cl lamsbouillon
  • 1 kaneelstokje
  • 2 draadjes saffraan, 0,1 g elk
  • 2 theel. Râs al Hânout
  • 1 eetl. honing
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • zout & peper
  • 150 g zachte abrikozen
  • ½ bosje koriandergroenten

Snijd het lamsvlees in blokjes van 2 à 3 cm.
Snijd de uien in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Schil de gember en hak het fijn.
Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in de tajine.
Bak het vlees in porties aan alle kanten bruin, haal het eruit en doe het in een kom.
Giet 10 cl bouillon in de tajine en verwijder het kookvocht met een houten lepel.
Voeg de bouillon toe aan het vlees.
Voeg de rest van de olijfolie toe aan de tajine.
Fruit de uien, gember en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg het kaneelstokje, saffraan en Râs al Hânout toe en bak even mee.
Blus af met de overgebleven bouillon.
Voeg honing en vlees toe en laat afgedekt op matig vuur 90 minuten sudderen.
Schil intussen de aardappelen, was ze, snijd ze in vieren en kook ze 10 minuten in kokend water met zout.
Giet de aardappelen af in een zeef en voeg ze 15 minuten voor het einde van de kooktijd bij het lamsvlees, samen met de abrikozen.
Breng op smaak met zout en peper.
Hak de korianderblaadjes grof en strooi ze kort voor het serveren over het vlees.

Bron: essen & trinken

Terug