Tahu met pindasaus

Tahu dengan kacang

Tahu met pindasaus

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 1 blok tahu
  • 5 eetl. gesnipperde uien
  • 8 eetl. olie
  • 2 teentjes gesnipperde knoflook
  • 2 theel. sambal oelek
  • 2 theel. gula Jawa
  • zout
  • 3 eetl. pindakaas
  • 3 eetl. kecap
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetl. gehakte selderie

Snijd de tahu in dobbelsteentjes en bak daarna de uien goudbruin en knapperig in de olie en laat ze uitlekken.
Bak de tahublokjes ook in dezelfde olie en laat ze uitlekken.
Wrijf de knoflook, sambal, gula Jawa, pindakaas en zout met elkaar tot een brij en bak die in het restje olie op een laag pitje even goed door.
Maak de saus af met de kecap en roer er dan de tahublokjes door.
Maak het geheel af met het citroensap en bestrooi het gerecht bij het serveren met de gebakken uien en de gehakte selderie.

Bron: Jan Rijks

Terug