Tahu lengko Tegal

Salade van tahu en taugé

Tahu lengkoTegal

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1 blok tahu
  • 8 eetl. olie
  • 100 g taugé
  • 1 kleine komkommer
  • 2 eetl. azijn
  • 5 eetl. uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 eetl. suiker
  • 4 eetl. kecap
  • 1 eetl. selderie, gehakt

Snijd de tahu in blokjes van 2½ cm dikte.
Bak deze geel in de olie en snijd ze na afkoeling in kleine stukjes.
Bak in het restant olie de uien goudbruin en knapperig.
Spoel de taugé schoon onder de warme kraan en laat uitlekken.
Snijd de komkommer in uiterst dunne plakjes, bestrooi die met een beetje zout en laat het vocht eruit lekken.
Wrijf de knoflook, sambal en suiker met elkaar en meng dit met de azijn en kecap tot een sausje.
Schik de tahu op een schotel, leg de taugé en de uitgelekte komkommer eroverheen.
Giet de saus erover en bestrooi het gerecht met de gebakken uien en de gehakte selderie.

Bron: Jan Rijks

Terug