Tahu kecap

Gebakken tahu met kecap

Tahu kecap

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 2 tahu
  • 2 ons taugé
  • wat slablaadjes
  • wat selderij
  • gebakken uien
  • kroepoek
  • 1 hard gekookt ei
    • voor de saus
  • ¾ kopje kecap
  • 1 eetl. azijn of citroensap
  • sambal naar smaak
  • 1 volle theel. suiker
  • zout

De tahu in 6 plakjes snijden en in ruim olie lichtbruin bakken.
Denk er om : een deksel op de pan want het spettert heel erg.
De taugé goed schoonmaken, van wortels ontdoen, selderij heel fijn snijden.
Op een schaal wat slablaadjes doen, daarop de na het bakken in dobbelsteentjes gesneden tahu.
Daar overheen de rauwe taugé, dit overgieten met de saus.
Dan de fijngesneden selderij erover strooien, gebakken uien, plakjes hard gekookt ei en krupuk.

De saus
De knoflook heel fijn kneuzen.
Dan de kecap, azijn of citroensap, sambal, suiker, zout goed mengen tot de suiker is opgelost.

Bron: Indisch kookboek

Terug