Tahu kari

Tahuspiesjes in kerriesaus

voor 2 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • ½ blok tahu, 250 g
  • 1 ei
  • 6 eetl. bloem
  • 1 theel. sambal oelek
  • zout
  • 6 eetl. melk
  • 4 eetl. paneermeel
  • 12 Amsterdamse uien
  • 3 eetl. olie
  • 20 cl kerriesaus, uit fles

In zeef tahu laten uitlekken.
Intussen in diep bord ei, bloem, sambal en zout doen.
Tot glad papje roeren.
Melk erdoor roeren.
Op plat bord paneermeel strooien.
Tahu in blokjes van 2 x 2 centimeter snijden.
Aan 6 satéstokjes elk 4 tahublokjes en 2 Amsterdamse uien steken.
In koekenpan olie verhitten.
Spiesjes achtereenvolgens door beslag en paneermeel halen.
In 5 minuten rondom goudbruin bakken.
Intussen in steelpan kerriesaus verwarmen.
Op elk bord 3 spiesjes leggen.
Kerriesaus ernaast schenken.

Lekker met rijst en ijsbergsla met ananasstukjes.

Bron: Esther's recepten

Terug