Tahu telor petis

Indonesische omelet met tofu

Tahu telor petis

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 200 g tofu, ½ blok
  • 100 g taugé
  • 3 stengels lente-ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 eieren
  • 2 sjalotten
  • 1 limoen, sap
  • 1 lombok
  • ½ komkommer
  • 2 eetl. pindakaas
  • 3 eetl. kecap manis
  • 2 theel. petis udang
  • gebakken uitjes

Snijd de sjalotten, knoflooktenen en rode peper fijn.
Snijd tevens alvast de komkommer in kleine stukjes.
Maak de taugé schoon door de staartjes te verwijderen.
Blancheer de taugé door deze 1 minuutje te koken en vervolgens af te spoelen onder ijs(koud) water.
Neem een kommetje en meng de petis udang met 3 eetlepels warm water zodat het wat dunner wordt.
Fruit de gesneden knoflook, lombok en sjalot in een wok 2 minuutjes aan in een scheutje olie.
Voeg vervolgens de verdunde petis udang toe samen met het limoensap.
Voeg de pindakaas toe samen met 3 à 4 eetlepels water en meng het geheel goed door elkaar.
Doe de deksel op de pan en zet het vuur op een lage stand zodat het warm blijft.
Snijd de tofu eerst in plakjes en vervolgens een keertje extra doormidden.
Bestrooi de tofu met zout.
Neem een koekenpan en bak de helft van de tofu in een laagje zonnebloem olie rondom goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Kluts in een kommetje de eieren los samen met 3 eetlepels water.
Verwijder het merendeel van de olie uit de pan en doe de overgebleven tofu in de pan.
Giet het geklutste eimengsel erbij en maak een mooie omelet.
Meng de gesneden komkommer samen met de geblancheerde taugé .
Meng er ook de in ringen gesneden stengels lente-ui doorheen.
Plaats de omelet op een plat bord.
Verdeel daarover het taugé -komkommer mengsel en vervolgens de saus.
Bestrooi met gebakken uitjes en serveer met partjes limoen en eventueel extra rode peper.

Bron: Smaakmenutie

Terug