Sweet & sour kip

Sweet & sour kip

  • 400 g pandanrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 400 g bleekselderij
  • 4 tomaten
  • 2 eetl. wokolie
  • 300 g kipreepjes
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Sweet and Sour
  • 3 eetl. grof gehakt koriander of peterselie

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
Pel en hak ondertussen de knoflook en de ui fijn.
Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de tomaten elk in 8 partjes.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wokolie toe en roerbak de kip 3 minuten.
Voeg de bleekselderij en ui toe en wok 4 minuten.
Voeg de knoflook en de tomaat toe en wok 1 minuut.
Voeg de rijst en de woksaus toe en wok nog 2 minuten.
Schep de helft van de koriander of peterselie door het gerecht, verdeel over 4 borden of kommen en strooi de rest van de kruiden erover.

Bron: Conimex

Terug