Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
De stengelsla ontdoen we van kont en de allerdunste top, waar misschien nog wat blad aan is.
Het schillen gaat het makkelijkst als je het in twee of drie stukken hakt.
Het bovenste (dunne) deel is makkelijk met een beugeldunschiller te schillen.
(Net als asperge).
Het onderste, dikke deel, vergt een keukenmesje – het moet dik worden geschild om houtige vezels weg te nemen.
Snijd de stelen in plakjes van ca. ½ cm dik
Verhit in een wok de arachideolie.
Het mag goed heet worden, gaan walmen.
Doe de ui en paprika er in, schep goed om.
Het mag echt bruinen dan wel de "blaren" op de paprika.
Na een paar minuten de stengelslaschijfjes erbij.
Omscheppen en regelmatig omscheppen.
Na een paar minuten de knoflook, shiitakes en de soja's erbij.
Blijf omscheppen tot je het idee hebt: dit wil ik wel opscheppen.
(De paddestoelen moeten gaar zijn en de stengelsla mag dus een fikse beet hebben.)
Schep op de borden en serveer.
Opmerkingen
Het kan met rijst of rijstnoedels worden geserveerd.