Sri-Lankaanse eiercurry

voor 2 personen

Sri-Lankaanse eiercurry

  • 4 hardgekookte eieren
  • 5 eetl. olie
  • ½ theel. kurkuma
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ à 1 Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 eetl. tomatenpuree
  • 2 kardamomzaadjes, geplet
  • 2 kruidnagels
  • minisnufje kaneel
  • 2 stengels sereh, buitenste blad verwijderd, ragfijn gehakt
  • 2 theel. komijnpoeder
  • 2 theel. korianderpoeder

Pel de eieren en snijd ze grof.
Bak in 3 eetlepels olie en bestrooi onderwijl met de kurkuma en wat zout.
Bewaar.
Bak de ui en knoflook zachtjes 5 minuten in de resterende olie.
Voeg alle resterende ingrediënten toe, plus 5 cl water en wat zout.
Laat heel zachtjes 5 minuten pruttelen, afgedekt.
Voeg de eieren bij het kruidenmengsel en warm goed door.
Proef op smaak en dikte; misschien is er zout of water nodig.
Ik at er uiteraard rijst bij.

Wijnadvies
Water, in de beste tropische traditie.

Bron: Onno Kleyn

Terug