Spruitjes op zijn Indonesisch

Spruitjes op zijn Indonesisch

  • 400 g spruitjes, schoongemaakt
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 250 g kipfilet, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 cm gemberwortel, geschild, geraspt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1½ eetl. sesamzaadjes
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 theel. sambal manis, oelek mag ook
  • 2 eetl. ketjap manis
  • peper uit de molen en zout naar smaak
  • 1 scheut arachideolie
  • 2 eetl. gemalen kokos

De ketjap manis in een kom mengen met de knoflook en meng daardoor de kipstukjes.
Doe dit al een uur of wat tevoren.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan licht bruin.
Overdoen in een bakje voor later.
Kook de spruiten in ruim water een minuut of vijf, zes.
Zodat ze echt beetgaar zijn – niet zacht.
Afgieten en uit laten lekken.
Eerst even spoelen met koud water kan, het stopt het nagaren.
Grote spruiten halveren.
Neem de wok of andere ruime, stevige (koeken-)pan.
Verhit een scheut arachideolie (of andere die tegen hoge temperatuur kan).
Smoor de ui.
Als de ui glazig wordt, de kipstukjes met marinade erbij doen.
Roerbak even.
Doe dan de spruiten en champignons erbij, de gember en gembersiroop en een lik sambal.
Schep goed om.
Doe de gemalen kokos erdoor.
Nog een keer doorscheppen en dan op de borden.
Bestrooi met de sesamzaadjes.

Bron: MergenMetz

Terug