Pikante spruitenwok met spekjes, aardappel en oude kaas

Pikante spruitenwok met spekjes, aardappel en oude kaas

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1 zak Cêlavíta wokjes, 450 g
  • 400 g spruitjes, indien nodig gehalveerd
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • snuf zout
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 rode ui, gepeld en in parten gesneden
  • 2 theel. sambal badjak
  • 1 eetl. chilisaus
  • 1 vleestomaat, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode peper, in ringetjes gesneden
  • 50 g oude kaas, geraspt
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 2 eetl. zure room

Kook de spruitjes in een pan ruim kokend water beetgaar.
Dat duurt ongeveer 4 minuten.
Schep ze uit het water en laat ze uitwasemen.
Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok.
Wok de wokjes in ongeveer 5 minuten goudbruin, snufje zout erbij en schep ze uit de wok.
Veeg de wok schoon en verhit nogmaals een scheutje zonnebloemolie.
Wok de spekjes 2 minuten, voeg dan de geraspte knoflook, gember en uienpartjes toe.
Schud om en voeg de spruitjes en wokjes toe.
Voeg na 3 minuten bakken de sambal, chilisaus, tomaatblokjes en peperringetjes toe.
Bak kort mee.
Maak de wok af door als laatste de geraspte oude kaas en lente-uiringetjes toe te voegen.
Schep de wokschotel in een ruime schaal.
Top af met een flinke schep zure room.

Variatietip
Als dit te pittig is kun je uiteraard de sambal uit het gerecht weglaten.

Bron: CêlaVíta

Terug