vegetarisch voorgerecht, voor 30 stuks
|
|
Zeef de bloem in een beslagkom en maak een kuiltje in het midden.
Giet het kokende water erbij en roer met een houten lepel tot al het water is opgenomen.
Laat het deeg iets afkoelen en leg het op een met bloem bestrooid werkvlak.
Kneed 12 minuten tot het deeg zacht en soepel is.
Hoe langer men het deeg kneedt, des te dunner het zich laat uitrollen.
Dek de bal deeg af met een vochtige doek en zet op een warme plaats.
Was en droog de spinazie en hak haar zeer fijn.
Vermeng grondig met de rest van de ingrediënten, behalve de sesamolie.
Rol het deeg tot een lange worst van 4 centimeter doorsnee.
Snijd deze in plakken van een halve centimeter dik.
Rol elke plak zeer dun uit tot een cirkel.
Bestrijk de ene kant met sesamolie en schep een hoopje vulling op het midden.
Vouw de cirkel dubbel en knijp de randen dicht.
Leg deze halve cirkels op bakpapier in een stoompan en stoom ze 20 minuten boven flink kokend water.