Spinazie en aardappel bhaji

Spinazie en aardappel bhaji

  • 1 à 2 ui, gesnipperd
  • 600 g aardappelen, geschild en in niet te kleine brokken
  • 3 à 4 theel. mangochutney (fikse theelepels)
  • 2 à 3 eetl. milde, groene currypasta
  • 450 g spinazie, of snijbietblad, in stukken,
    of Nieuw-Zeelandse spinazie
  • scheut olijfolie
  • zout
  • 15 cl water

Meng de chutney en currypasta met het water.
Verhit de olie in een kasserol en fruit de ui tot wat gebruind.
Voeg de aardappelen toe en het vermengde water.
Doe het deksel op de pan en laat het ca. 20 minuten stoven.
Het vocht wordt deels opgenomen door de aardappelen en als dat niet voldoende gebeurt: haal het deksel eraf.
Voeg de spinazie toe, doe het deksel weer op de pan en stoof tot de spinazie voldoende (beet)gaar is.
Schep om, voeg wat zout toe.

Dien op met basmatirijst of bulgur(wat je dus parallel hieraan moet hebben gekookt.)

Opmerkingen
Nergens was mijn groene currypasta te bekennen. Dus ik heb een mengsel van 1½ eetlepel kerriepoeder, 3 tenen knoflook en wat geraspte gemberwortel (2 cm) genomen, met de vijzel vermalen. Wel met het water gemengd. Ook goed.
Speel met de hoeveelheid currypasta en mangochutney. De een vindt pittig minder lekker.
Koken in zuur. Chuntney is zuur. Als je verse sperziebonen in tomatensaus wil koken, duurt het een eeuwigheid eer ze gaar zijn. Zo ook bij de brokken aardappel in de chutney-currysaus. Of maak de aardappelblokken relatief klein, 1 x 1 of 1½ x 1½ cm

Bron: MergenMetz

Terug