Soto ajam

Soto ajam

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g rijst
  • 2 eetl. wokolie
  • 250 g kipfilet
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Paniki
  • 4 eieren
  • 100 g taugé

Pel en snijd de ui en de knoflook fijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit een eetlepel wokolie in een soeppan en bak hierin de ui en de knoflook op een hoog vuur lichtbruin.
Voeg de (hele) kipfilet, boemboe, en 1 liter water toe en breng aan de kook.
Laat het ca. 15 minuten zachtjes koken.
Kook de eieren in 8 à 10 minuten hard.
Laat ze afkoelen, pel en halveer ze.
Haal de kipfilet uit de soep en verdeel het vlees in zeer fijne stukjes.
Verhit een el olie in een koekenpan en bak hierin op een hoog vuur het fijne kippenvlees in 4 minuten goudbruin.
Verdeel het gebakken kippenvlees, de taugé, de rijst en de eieren over 4 diepe borden of kommen en giet hier de hete soep in.

Bron: Conimex

Terug