Seroendeng - I

Geroosterde kokos met pinda’s

Seroendeng

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 200 g kokos, geraspt
  • 1 theel. trassi
  • 2 theel. gula Jawa
  • 5 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 salamblaadjes
  • 2 theele. asem of citroensap
  • 1½ eetl. olie
  • 100 g gebakken pinda’s

Wrijf de trassi, goela Jawa, uien, knoflook fijn.
Meng er de geraspte kokos door.
Verhit de olie in de wok en roerbak hierin het kokosmengsel gedurende circa twee minuten.
Schep er de salamblaadjes en asem door.
Roerbak het mengsel tot het gelijkmatig bruin is en al het vocht verdampt is.
Schep het mengsel in een kom.
Rooster in de nog vette wadjan de pinda’s onder voortdurend omscheppen goudbruin.
Meng de geroosterde pinda’s door het kokosmengsel, verwijder de salamblaadjes en laat de seroendeng afkoelen.
Seroendeng is enkele weken houdbaar, mits bewaard in een goed gesloten pot.

Seroendeng is een onmisbaar klein, droog gerecht je dat bij geen enkele rijsttafel mag ontbreken. Er kan gedroogde, gemalen kokos voor worden gebruikt. De pinda’s kunnen het beste ongezouten zijn.

Bron: Jan Rijks


Seroendeng - II

Geroosterde kokos

  • verse kokos
 
  • olie of boter

Geroosterde kokos geeft men bij Indonesische gerechten, bij gegrild vlees et cetera.
Gebruik er het liefst verse kokos voor.
Rasp het vruchtvlees en rooster het zachtjes in een licht met olie of boter ingevette koekenpan.
Roer het daarbij voortdurend om.

Bron: Esther's recepten

Terug