Semur ayam tomat

Stoofpotje van tomaten-kip

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 4 kippenpoten
  • 3 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 vleestomaten
  • 3 eetl. plantaardige olie
  • 1 theel. versgemalen peper
  • zout
  • 1 theel. nootmukaat
  • 2 eetl. kecap manis

Wrijf de stukken kip in met zout.
Pel de uien en knoflook en snijd ze heel fijn.
Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze.
Verwijder de pitten uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een wadjan of braadpan en bak de stukken kip rondom bruin, neem ze uit de pan.
Giet de helft van de olie uit de pan en verhit de rest.
Fruit het knoflook lichtbruin, laat de ui meefruiten.
Schep de tomaat even om in de uienmassa en voeg peper, nootmukaat, kecap en een scheutje water toe.
Laat de kip in ongeveer 35 minuten in de saus gaarstoven.

Lekker met witte rijst.

Bron: Indisch kookboek

Terug