Semoer daging - Gesmoord rundvlees

Semoer daging - Gesmoord rundvlees

  • 500 g runderpoulet
    (in blokjes gesneden runderstoofvlees)
  • 5 eetl. Conimex Zoete Dikke Ketjap
  • 80 g basis voor boemboe
 
  • 3 stuks kemirinoten of macadamianoten geraspt
  • 300 g witte rijst
  • 2 eetl. wokolie
  • 1 theel. zout

Verhit twee eetlepels wokolie in een koekepan en bak het rundvlees rondom bruin.
Breng het rundvlees over in een (braad)pan met deksel en zet deze op laag vuur.
Bak de boemboe een minuutje aan in een nieuwe pan.
Voeg de zoete dikke ketjap, noten rasp, 30 cl water en het zout toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
Giet het ketjap mengsel over het rundvlees.
Bekijk of het rundvlees in de (braad)pan ondergedompeld in het mengsel ligt.
Indien dit niet het geval is voeg wat water toe.
Laat het geheel ongeveer 2 uur stoven totdat het rundvlees gaar is, met een deksel op de pan.
Controleer regelmatig of het vlees nog onder het ketjap mengsel staat en vul dit aan met water indien nodig.
Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze.
Wanneer het vlees gaar is kook dan de smoor in tot de gewenste dikte.

Serveertip
Betrooi het gerecht met een gesneden lente-uitje.

Bron: Conimex

Terug