Sayur tumis tahu

Geroerbakte groenten met tofu

Sayur tumis tahu

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g sperziebonen
  • 375 g tofu, 1 blok
  • 125 g taugé
  • 4 à 5 cl natuurazijn
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 rode paprika
  • 1 lombok
  • 1 eetl. kecap manis
  • 1 eetl. gula Jawa, of bruine suiker
  • 1 theel. gemalen laos
  • 1 theel. trassi, optioneel
  • 1 kleine theel. kencur
  • zonnebloemolie

Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ruim met zout.
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in de wok en bak de tofu goudgeel.
Kook ondertussen de sperziebonen in een ruime hoeveelheid water 8 à 10 minuten (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn).
Snijd ook paprika in blokjes of reepjes en maak de taugé schoon.
Maak een bumbu van sjalotten, knoflooktenen, lombok, kencur, laos, trassi en een flinke scheut zonnebloemolie.
Mix tot een gladde pasta.

Sayur tumis tahu
Sayur tumis tahu

Laat de tofu uitlekken op keukenpapier en verwijder de achtergebleven olie uit de wok.
Fruit de bumbu 2 à 3 minuten aan in de wok.
Zet het vuur lager en voeg kecap manis en gula Jawa toe.
Voeg ook natuurazijn toe en 10 cl water.
Breng tegen de kook.
Voeg de sperziebonen, paprika, taugé en tofu toe.
Deksel op de pan en nog even 10 minuten zachtjes laten pruttelen.
Tussendoor even omscheppen.

Serveer met witte rijst en eventueel een vleesgerecht.

Bron: Smaakmenutie

Terug