Satésaus

Satésaus

  • 150 g pindakaas
  • 10 cl kokosmelk
  • 1 kleine ui of sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 lombok (rode peper)
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. gula djawa, of bruine suiker
  • 1 theel. djahe (gemberpoeder)
  • ½ theel. ketoembar
  • scheutje verse limoen- of citroensap

Snijd de ui of sjalot, knoflook en rode peper, zonder de zaadlijsten ragfijn en fruit in een scheutje olie op matig vuur even aan.
Je kan uiteraard ook de mixer gebruiken om het geheel fijn te snijden.
Voeg en scheutje water, 3 à 4 eetlepels, toe samen met de djahé, ketoembar en een snuf zout.

Satésaus

Meng vervolgens de pindakaas door het geheel tot je een mooie gladde massa hebt.
Voeg de ketjap manis, citroensap en gula djawa toe.
Meng even grondig door elkaar.
Verdun het geheel met de kokosmelk.
Voeg circa 10 cl toe voor een mooie saus.
Blijf constant roeren (liefst met en kleine garde) terwijl de saus op matig vuur warmt.
Als de saus te dik wordt dan kan je wat extra kokosmelk toevoegen.

Bron: Smaakmenutie

Terug