Sate sapi

Saté van rundvlees

Sate sapi

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1 pond zacht vlees
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. kecap
  • citroensap, van ½ citroen
  • suiker, naar smaak
  • zout, naar smaak
    • voor de pindasaus
  • pindakaas
  • wat sambal
  • ½ eetl. kecap
  • citroensap
  • suiker, naar smaak
  • zout, naar smaak

Vlees in dobbelsteentjes snijden, knoflook heel fijn maken, persen in een knoflookpers of fijn stampen.
Kecap, citroensap, zout en suiker erbij doen, goed mengen, het vlees er in doen, goed kneden of knijpen.
Minstens één uur laten staan, zodat de saus goed kan intrekken daarna aan stokjes rijgen en roosteren op een satérooster.
Het lekkerst is op houtskoolvuur en anders in de oven grillen.
Voor de pindasaus de pindakaas al roerende verwarmen.
Schenk er zoveel kokendheet water hij tot een gebonden saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met de overige ingrediënten.

Bron: Indisch kookboek

Terug