Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Meng in een flinke kom de kecap manis met het limoensap, ketumbar, djahé, djintan, laos, gula Jawa of suiker en sambal.
Meng tot een gladde marinade.
Snijd de tenen knoflook en ui in grove stukken en meng deze door de marinade.
Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes en meng deze grondig door de zojuist gemaakte marinade.
Laat nu lekker lang, afgedekt in de koelkast, intrekken minimaal 1 à 2 uur, maar langer is beter.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Verwijder de stukken knoflook en ui en rijg de stukjes kip aan een satéprikker.
Zorg ervoor dat je de satéprikkers van te voren een uurtje in koud water hebt gelegd, dat voorkomt het aanbranden van het hout.
Steek de barbecue aan en zodra er een laagje as is te zien op de kolen, plaats je het grillrooster en sluit het deksel.
Zorg ervoor dat alle ventilatieopeningen volledig geopend zijn.
Laat de barbecue goed heet worden (interne temperatuur minimaal 200 °C).
Barbecue de stokjes enkele minuten per kant.
Heerlijk met zelfgemaakte satésaus, atjar, gebakken uitjes, rijst en kroepoek.
voor 2 personen
|
|
Meng voor de marinade de kecap manis, koriander, sambal oelek en het knoflooteentje in een kom door elkaar.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Marineer de kipblokjes ca. 15 minuten in de marinade.
Rijg de kipblokjes op satéstokjes en bestrijk ze met de olie.
Verhit een grillpan en gril de saté ayam aan beide zijden 2 à 3 minuten.
Verwarm de satésaus.
Serveer de saté ayam met de satésaus.
Lekker met nasi en kroepoek Bali.
|
|
Snij de kipfilet in stukjes, pel het teentje knoflook en pers die hierboven uit en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Mix alles goed dooreen en laat de kip ongeveer 1 uur marineren.
Rijg daarna de stukjes kip aan stokjes (4 stukjes aan elk stokje).
Bak ze in een met wat olie ingesmeerde koekenpan of rooster ze onder de grill of boven een houtskoolvuurtje.
Dien ze warm op met kacangsaus en eventueel een paar stukjes lontong.
|
|
Snijd de kipfilet in stukjes, doe ze in een schaal, pel het uitje en rasp dit hierboven zeer fijn.
Pel de knoflook en pers het uit, week het plakje jahé even in warm water en pers het uit boven de kipstukjes in de knoflookpers.
Voeg de olie, kecap en bumbu toe en meng alles goed door elkaar.
Laat dit daarna ongeveer 1 uur marineren.
Rijg de kipfilet aan stokjes (4 stukjes per stokje).
Bak ze in een met wat olie ingesmeerde koekenpan of rooster ze onder de grill of boven een houtskoolvuurtje.
Dien ze warm op met sambal rawit, kecap en eventueel een paar stukjes lontong.