Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
In een pannetje 10 centiliter water aan de kook brengen.
Santen erdoor roeren.
Laten afkoelen.
Knoflook pellen en fijnhakken.
Knoflook, citroenrasp, kunyit, djinten, ketumbar, zout en peper door santen roeren.
Vetrandjes van entrecôte snijden.
Entrecôte in de lengte in dunne plakjes snijden.
De langste plakjes halveren.
Vlees door marinade scheppen en afdekken.
In de koelkast minstens 3 uur laten marineren, af en toe omscheppen.
Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
Vlees uit marinade nemen en aan 16 satéstokjes rijgen.
Grillrooster bestrijken met olie en satay erop leggen.
Met een lekbak 5 centimeter eronder in de grill schuiven.
Satay in 5 minuten bruin en bijna gaar grilleren.
Lekker met pindasaus en gekookte rijst.