Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Maal eerst voor de specerijenpasta de sjalotjes, knoflook, chilipepers, laos, kurkuma, citroengras en de noten in een vijzel of keukenmachine tot een grove pasta.
Maal het koriander- en komijnzaad apart en roer door de specerijenpasta.
Verhit de olie in een wok en roer de specerijenpasta en kaneelstokjes erdoor.
Wacht tot ze geuren, voeg de reepjes geitenvlees toe en roerbak tot ze lichtbruin zijn.
Roer de tomaten en suiker erdoor en bak 2 minuten mee.
Voeg de kokosmelk toe.
Breng aan de kook, roer de jeruk purut erdoor en zet het vuur lager.
Doe het deksel op de pan en laat alles ongeveer 1 ½ uur zachtjes sudderen, tot het vlees zacht is.
Voeg als de curry te droog dreigt te worden nog wat kokosmelk toe.
Breng op smaak met zout, bestrooi met koriander en geef er chilipepers en brood bij.