Sambal petis telor

Eieren met sambal

  • 5 groene lomboks
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. serehpoeder
  • 5 gesneden uien
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje citroensap
  • schepje suiker
  • zout
  • 1 brokje trassi
  • 1 kopje santen
  • 6 eieren
  • olie

De lomboks fijnsnijden.
Stamp het samen met de laos, sereh, uien en knoflook fijn en fruit het in een beetje olie.
Leng de trassi aan met wat water.
Voeg dit samen met de suiker, het zout en het citroensap toe.
Voeg het kopje santen toe, roer goed door en laat even doorwarmen.
De eieren echt hard koken, laten schrikken en pellen.
De hele eieren een paar minuten in olie frituren.
Na afkoelen doormidden snijden en in de sambal leggen.

Bron: PM3 Receptensite

Terug