Sambal goreng van vlees

  • 4 ons magere runderlappen
  • 6 sjalotten of 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 salamblaadjes
  • 3 djeroek poeroet
  • 1 theel. laos
  • 1 à 2 theel. sambal oelek, naar smaak
  • 2 eetl. citroensap of azijn
  • 1 eetl. kecap
  • zout, naar smaak

Vlees in kleine plakjes snijden, dikker dan een rijksdaalder of iets dikker maar dan vierkant of in een rechthoek (dit ter verduidelijking voor degenen die het nog nooit gezien heeft), uien en knoflook heel fijn snijden, de kruidenblaadjes goed wassen.
In 2 eetlepels olie (eerst heet laten worden), uien fruiten met sambal, goed roeren.
Zijn de uien half gaar dan de laos bij doen, weer goed mengen, kruidenblaadjes er bij doen, daarna het vlees en citroensap.
Alles goed mengen en dan het deksel er op.
Het vlees moet in zijn eigen vocht gaar smoren op een klein pitje (spaarbrander).
Af en toe roeren maar verder het deksel er op laten doen en even mee laten koken.
Als het vlees nog niet zacht genoeg is, dan doet u er wat water of bouillon bij en moet het verder sudderen tot het vlees zacht genoeg is.

Bron: Indisch kookboek

Terug