Sambal goreng tahu met boontjes

Sambal goreng tahu met boontjes

  • 400 g tofu, 1 blok
  • 150 à 200 g sperziebonen
  • 17½ cl dikke kokosmelk
  • 1 grote (rode) ui
  • 1 stengel sereh
  • 2 salam blaadjes
  • 2 lombok
  • 1 eetl. (arachide)olie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theel. djahé
  • 1 theel. ketumbar
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. trassi
  • 1 eetl. tomatenpuree

Snijd de tofu in kleine blokjes (formaat dobbelsteen).
Bestrooi met zout en bak (of frituur) ze vervolgens in een wok in een laagje olie op middelhoog vuur tot ze mooi goudgeel zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak ondertussen de bumbu met behulp van de foodprocessor of (kom van de) staafmixer.
Mix de rode ui, samen met knoflooktenen, rode pepers, tomatenpuree, djahé, ketumbar, laos, trassi en olie tot een mooie pasta.

Sambal goreng tahu met boontjes
	>
Sambal goreng tahu met boontjes

Maak de wok schoon en fruit de bumbu enkele minuten aan.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe samen met 17½ cl (warm) water.
Voeg vervolgens de gebakken blokjes tofu toe samen met de gesneden sperziebonen.
Voeg ook een gekneusde stengel sereh toe en salam blaadjes.
Laat het geheel nu op laag vuur ongeveer 30 minuten pruttelen.
Wel af en toe even omscheppen natuurlijk.
En vergeet niet de salam blaadjes en sereh te verwijderen voordat je het serveert.

Bron: Smaakmenutie

Terug