Sambal goreng van spitskool

Sambal goreng van spitskool

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • ½ pond spitskool, niet te fijn snijden
  • 4 tomaten, middelgroot
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 1 volle theel. sambal oelek
  • 1 theel. laospoeder
  • 1 theel. suiker
  • 2 eieren
  • zout
  • citroensap, naar smaak
  • evt. maggi

Ui en knoflook fijn snijden en in 2 eetlepels olie lichtbruin bakken.
Dan de sambal, laospoeder, zout, citroensap en suiker erbij doen, goed mengen en even doorbakken.
Daarna de losjes geklopte eieren er in doen, even laten bakken totdat het gaat bruinen, wel er voor zorgen dat het niet aanbrandt en daarna flink roeren, zodat u een soort roerei krijgt.
Het laatst de gesneden tomaten en kool erbij doen en het geheel goed mengen en scheppen totdat de kool wat gaar is.
De kool moet wel knappend blijven, dus niet te lang doorbakken.
Voor de smaak kunt u ook wat maggidruppels erbij doen.

Bron: Indisch kookboek

Terug