Sambal goreng kubis

Gebakken sambal en kool

Sambal goreng kubis

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 250 g kool, bijv. witte kool, spitskool of Chinese kool
  • 3 eetl. gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 theelepel sambal trassi of oelek met losse trassi
  • 1 thee. laos
  • 1 theel. gula Jawa
  • 2 eetl. olie
  • ⅛ blok santen
  • 1 theel. sereh
  • 1 salamblaadje
  • zout

Snijd de kool uiterst fijn en was het.
Wrijf de ui, knoflook, sambal, laos en gula Jawa tot een papje en fruit dit aan tot de uien geel zijn.
Voeg daarna de kool toe en fruit een paar minuten mee tot ze slap is.
Doe er vervolgens het blokje santen en het salamblad bij, als de massa erg droog is, een scheutje water toevoegen.
Laat het gerecht stoven tot de olie uit de santen komt dat is ongeveer 5 à 6 minuten.
Laat het een beetje beetgaar blijven.

Bron: Jan Rijks

Terug