Sambal goreng kentang kering

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 1 kg aardappelen
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 rode Spaanse pepers
  • 2 schijfjes laos
  • 2 daoen salaam
  • 2 eetl. donkerbruine basterdsuiker (of 1 schijfje goela Jawa)
  • asemwater van 10 pitten
  • zout
  • gefrituurde uien (kant-en-klaar te koop)

Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine reepjes of rasp ze grof, was ze daarna weer (zetmeel weg) en maak ze met een doek droog.
Bak de aardappelen in ruim olie, schep of roer niet te veel om.
Snijd de kruiden fijn.
Snijd de uien van kop naar staart in dunne plakjes.
Bak elk soort apart in ruim olie krokant.
Eerst de uien met zout (door het zout worden ze krokant), voeg daarna de Spaanse pepers, de laos en de salamblaadjes toe.
Neem een schone wadjan of braadpan met 3 eetlepels olie, laat die goed warm worden en doe er het asemwater, de suiker en zout in.
Voeg, als het karamelachtig begint te worden, de aardappelen en kruiden.
toe, zonder laos en salam (pas op: de karamel wordt gauw hard) en schep voorzichtig om.
Voeg op het laatste moment nog wat gefrituurde uien toe.

Bron: Astrid Veltman

Terug