Sambal goreng groenten

Sambal goreng groenten

voor 2 à 4 personen

  • 400 g oosterse groenten
  • 40 g santen
  • 1 stengel sereh
  • 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • ½ limoen
  • ½ theel. trassi
  • 1 theel. laos
  • 1 eetl. gulu djawa, of suiker
  • 2 eetl. sambal oelek

Snijd de sjalotjes en knoflook fijn.
Fruit ze even 3 minuutjes aan in een scheutje olie op middelhoog vuur.
Voeg nu de sambal oelek toe samen met gulu djawa, trassi en laos.
Meng goed door elkaar op niet te hoog vuur.
Voeg nu de groenten toe en meng deze even door het geheel.
Giet 15 à 20 cl warm water bij de groenten samen met 4de santen.
Breng aan de kook terwijl je roert.

Sambal goreng groenten
Sambal goreng groenten

Voeg (als je 'm in huis hebt) de gekneusde stengel sereh toe en laat het geheel nu 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen.
Af en toe wel even omscheppen.
Proef of de groente naar wens is.
Voeg extra sambal toe naar smaak en besprenkel met wat limoensap.

Bron: Smaakmenutie

Terug