Sambal goreng met corned-beef uit blik

Sambal goreng met corned-beef uit blik

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1 blik corned-beef
  • 5 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 theel. laospoeder
  • 3 salam- of djeroekblaadjes
  • zout
  • citroensap, naar smaak
  • ½ theel. suiker

In een braadpan 1 à 2 eetlepels olie doen.
Is de olie goed warm, dan de gesneden uien en knoflook, sambal, laos, salam- of djeroekblaadjes erin doen, goed roeren en even doorfruiten.
Dan de 'losgemaakte' corned-beef, zout, citroensap en suiker erbij doen.
Het geheel goed mengen en scheppen en ongeveer 15 minuten doorbakken.
Steeds flink blijven roeren want corned beef koekt vlug aan.
U kunt gerust een kleine beetje water erbij doen (een heel klein beetje maar, want dit gerecht moet droog zijn - dus géén jus maken).

Bron: Indisch kookboek

Terug