Sambal goreng ati ayam

kippenlevertjes met petehbonen

Sambal goreng ati ayam

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 500 g kippenlevertjes
  • 100 g petehbonen
  • 2 salamblad
  • zout naar smaak
  • 2½ eetl. olie
  • 1 theel. gula Jawa
  • 25 cl dikke kokosmelk
    • voor de bumbu
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 rode lomboks
  • 1 theel. trassi
  • 3 cm laos

Snijd de levertjes in stukjes en petehbonen in plakjes.
Wrijf of maal de ingrediƫnten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu met salam, gula Jawa en zout voor 2 minuten.
Voeg dan de lever toe en bak deze voor 2 minuten mee.
Dan de petehbonen en kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes stoven totdat de olie vrijkomt.

Bron: Jan Rijks

Terug