Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer.
Kook de boontjes ongeveer 6 minuten.
Spoel daarna direct af onder ijskoud water zodat ze niet verder garen.
Neem de kom van de (staaf)mixer en maak ondertussen een bumbu van de sjalotten, knoflooktenen, rode peper, tomaat (zonder zaadlijsten), laos, djahé en een scheutje olie.
Fruit de bumbu 2 à 3 minuten in een wok.
Voeg vervolgens kecap manis toe en meng door het geheel.
Voeg vervolgens 10 cl water toe samen met een verkruimeld groente bouillonblokje.
Voeg tevens de kokosmelk toe.
![]() |
![]() |
Laat het geheel op matig vuur pruttelen zonder deksel.
Voeg tot slot ook de gekneusde stengel sereh toe en salam blaadjes.
Laat enkele minuten ietwat indikken.
Doe de sperziebonen erbij en laat (af en toe omscheppen) de boontjes weer warm worden en nog wat verder garen.
Voeg nu tevens de cocktailgarnalen toe.
Als de saus de gewenste dikte heeft kan je het serveren.
Je kan ook de boontjes garen in de saus.
Dit duurt dan wat langer (30 minuten) maar dan hoef je de boontjes niet voor te koken.
Voeg naar smaak extra rode peper toe.