Sajoer oblok oblok

Sajoer oblok oblok

  • 25 cl dikke kokosmelk
  • 200 g sperziebonen
  • 200 g tofu, ½ blok
  • 200 g tempeh/tempé, ½ blok
  • 150 g witte- of spitskool
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 2 blaadjes salam
  • 1 stengel sereh, gekneusd
  • 1 rode peper, lombok, of meer
  • ½ winterpeen
  • 2 theel. trassi
  • 2 theel. laos
  • 1 eetl. olie

Snijd de tempeh en tofu in blokjes en/of reepjes.
Of kies voor 1 blok tempeh of tofu.
Verhit een laagje zonnebloemolie in een wok of braadpan en frituur de tempeh en tofu enkele minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak ondertussen de boemboe door met de foodprocessor of (kom van de) staafmixer de knoflook, sjalotten, trassi, laos en olie te mixen tot een gladde pasta.
Snijd ook alvast ede winterpeen in blokjes of reepjes en dop de sperziebonen en snijd doormidden.
Als je geen kant-en-klare kool hebt gekocht snijd deze dan eveneens fijn.

Sajoer oblok oblok
Sajoer oblok oblok

Verwijder de meeste olie uit de wok of pan waar je zojuist de tempeh en tofu in hebt gefrituurd.
Fruit vervolgens de boemboe even 2 à 3 minuten aan op matig vuur.
Voeg de kokosmelk en 25 cl water toe.
Breng net niet aan de kook.
Voeg de sereh en salam toe.
Voeg nu ook alle gesneden groenten toe en laat het geheel 15 minuutjes pruttelen met deksel op de pan.
Snijd de lombok in ringetjes en voeg na 15 minuten toe aan het geheel.
Voeg nu ook de tofu en tempeh toe.
Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen zonder deksel zodat het wat kan indikken.

Bron: Smaakmenutie

Terug