Saag aloo

Indiase aardappeltjes met mosterdblad

Saag aloo

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingredi├źnten Indonesisch - Nederlands

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 100 g ui
  • 250 g mosterdblad
  • 1 chilipepertje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • 1 theel. donker mosterdzaad
  • 1 theel. komijnzaad
  • ┬Ż eetl. curcuma
  • arachideolie
  • 50 cl groentebouillon

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 3 cm.
Schil en versnipper de ui.
Was het mosterdblad en snijd in repen van 5 cm.
Je hoeft de steel niet te verwijderen.
Die wordt zacht genoeg als je ze meestooft.
Rasp de gember, pers de knoflook en snijd het chilipepertje fijn.
Laat een pan heet worden.
Rooster daarin mosterdzaad, curcuma en komijnzaad tot die gaan geuren.
Voeg een gulle scheut arachideolie toe, meng de specerijen met de olie en voeg de ui, de chili en de gember toe.
Roerbak 3 minuten.
Voeg de aardappelen toe en roerbak nog eens 3 minuten.
Voeg de helft van de bouillon toe en laat zachtjes sudderen met het deksel op de pot tot al het vocht is opgenomen.
Voeg het mosterdblad toe en roerbak 3 minuutjes.
Voeg de rest van de bouillon toe en laat weer sudderen tot al het vocht is opgenomen en de aardappeltjes gaar zijn.

Bron: Samen eco actief, Velt

Terug