Aziatische runderreepjes met groenten in hoisinsaus

Aziatische runderreepjes met groenten in hoisinsaus

voor 2 à 3 personen

  • 350 g runderreepjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 3 eetl. hoisin saus
  • 2 à 3 eetl. oestersaus
  • 1 eetl. sojasaus
  • 3 cm verse gember
  • witte rijst of noedels
  • zonnebloem- of arachideolie
  • sesamzaad (optioneel)

Marineer de runderreepjes met oester- en sojasaus.
Zet even weg.
Snijd de knoflooktenen fijn en rasp de gember.
Snijd ook alvast de kastanjechampignons in kwartjes of plakjes, paprika in smalle reepjes en lente-ui in grove stukken.

Aziatische runderreepjes met groenten in hoisinsaus
Aziatische runderreepjes met groenten in hoisinsaus
Aziatische runderreepjes met groenten in hoisinsaus

Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de runderreepjes op hoog vuur maximaal 2 minuten.
Haal uit de wok en zet even afgedekt onder aluminiumfolie weg.
Voeg extra olie toe aan de wok en roerbak de champignons, lente-ui en paprika in circa 5 à 7 minuten op hoog vuur tot de champignons bijna geen vocht meer afgeven.
Voeg de verse gember en knoflook toe en roerbak nog 1 minuutje mee.
Voeg de runderreepjes weer toe samen met hoisinsaus en roerbak al omscheppend nog 2 à 3 minuten.

Serveer direct met witte rijst of noedels en voeg optioneel wat sesamzaad toe.

Bron: Smaakmenutie

Terug